Круасан: Разкош, която се топи в устата

Круасанът – френска десертна наслада, която покорява сърцата на гурметите по цял свят със своята хрупкава структура и неповторим вкус. Този вид сладка вечеря отдавна е признат символ на френската кулинария и се превръща в задължителен акцент в кафенето „Barista coffee and more“ в квартал Лозенец в София.

Историята на круасана има корени в Австрия, но тя намира своето истинско разцъфтяване във Франция, където той не само става популярна десертна изкушение, но и истинска кулинарна класика. Наименованието му произлиза от формата му, който напомня полумесец (от френски „круа“ – четвърт на месеца).

Основният тайнствен елемент на круасана се крие в този шаровид вид на структурата му, който се постига чрез множество слоеве тесто и голямо количество използвано краве масло при приготвянето му. Резултатът е хрупкаво, златисто тесто, което се топи в устата, а самият круасан става перфектният спътник на ароматното кафе.

В кафето „Barista coffee and more“ можете да се насладите на свежоприготвени круасани, приготвени от висококачествени продукти. Тайната на вкусните круасани не само в рецептата, но и в умението на нашите сладкари, които създават този изискан десерт, за да задоволят вашето гурме удоволствие.

Круасанът в Barista coffee and more не е просто ястие, това е произведение на изкуството, което прави вашият кулинарен опит уникален. Заповядайте при нас и се насладете на аромата на свежа пекарска изделия и наистина френска класика в сърцето на София!